Feeds:
Inlägg
Kommentarer

Ny blogg

Jag kommer sluta blogga här. Kolla istället shapeuprdny.wordpress.com som jag kommer försöka uppdatera dagligen.

Umedalen runt

Nu har jag hittat en av mina rundor. http://j.mp/ayYZ3w. 51 minuter tog den.

Men för att detta inte ska bli så monotomt och tråkigt så måste jag hitta åtminstonde en runda till. Jag funderar på att gå runt Baggböle och Blå vägen tillbaka. Men jag vet inte hur det är att gå där uppe. Får kolla upp det.

Annars är det ju fint att följa älven en bit bort mot stan och så upp mot byn och tillbaka. Det gör ju inget om jag hittar en fin runda som tar 60-75 minuter. Eller mer.

Skulle vilja försöka få upp mina längdskidor från Trehörningsjö också eftersom det finns ett spår alldeles utanför dörren. Kanske vi tar en liten tur ner i helgen mellan målning av vardagsrum eller datorrum/studion.

Fusk

Idag blev det tyvärr lite fel. Frukost innan promenad. Men Pia hade en morgon hemma så då passade vi på att äta äggröra och bacon!

Ska ta en kaffekopp till. Sen ut på vägarna!

Missberäkning

Gick Umedalen runt http://j.mp/bQyfbp, men missberäknade tiden lite. Det tog bara 35 minuter, så imorgon måste jag utöka rundan. Det värsta var att jag fick skavsår både mellan benen och på hälarna. Men det är nog inte så farligt.

Tänkte att jag skulle vara smart och  tog på mig golfskorna som det är dobbar på. Men jag glömde helt bort att det är 2-3 år sedan jag gick i dom och då använde jag dom inte ofta. Dumt, dumt.

Insnöad

Fasiken vad insnöad jag kan bli när jag hittar nya intressen. Det är ju liksom ingen hejd!

Nu tror jag att jag har sett det mesta som går att se om Mount Everest. Fast jag hoppas inte! Har t.ex den där mini serien jag köpte för ett tag sedan kvar att se. Den som var 4 timmar lång och som TV4 körde för några nätter sedan, eller ett par månader sedan.

Sen har jag 2 sidor jag följer inför vårens säsong på berget. En svensk jag följer vid namn Pierre Näsman som skall bestiga för första gången. Samt en bloggare som följer alla teamen på berget.

Jag är störd.

Nu har jag beställt en film från Addnature.com som heter K2: Climbing The Savage Mountain.

K2, the world’s second tallest, and arguably most dangerous, mountain stands on the border between Pakistan and China. By the end of 2006 the mountain had been summited just 252 times, wiht a staggering 64 climbers losing their lives in the process. The Shared Summits team set off to reach the summit by the East Face. After five attempts and t hree separate routes, they finally reach the top. Captured in high definition and narrated by Emmy award winner Al Trautwig, this film exposes the risks and hardships endured during the 12-week expedition.

Bara nu vår blåstråle blir lagad snart.

När jag kommer hem ikväll så  ska jag förresten börja min träning, min stavgång. Sen ska jag iallafall försöka gå ett pass varje morgon innan jag äter frukost. Min tanke var. Vakna, kaffe, stavgång, Trulls, dusch, frukost. Sen är fan dagen igång!

Insnöad!

1st kort blogg

I lördags var Pia på IKEA och hem kom hon med bland annat en ny TV möbel. Fantastiskt fint blev det efter att jag monterade den!

Erkänn!

2015

Jag twittrade förut om att jag ska gå till Mount Everest basläger 2015. Och det var inget skämt.

Pia och jag ska börja fjällvandra och ett av delmålen är Kebnekaise. Men vi mjukstartar redan nu på söndag med en promenad till Hissjö på ca 13km, tror jag. Förutsättningen är att förrådet på Glädjens gränd är rensat.

Sen ska jag börja träna. Ner i vikt och upp med konditionen. Mer utförligt kommer senare.

Det är ju inte direkt berget jag ska bestiga utan jag tänker gå till baslägret. Men jag är övertygad om att det kommer att vara mitt livs resa. Förutom den jag är på med Pia så klart.

Varför just detta nu då?

Jo, jag har länge varit fascinerad av detta berg. Ser på alla filmer jag kommer över (Ska snart beställa ett gäng nya). Men jag inser ju att jag knappast kommer att bestiga berget. Men varför inte besöka baslägret?

Detta är så klart en anledning för mig att börja leva bättre och nyttigare än vad jag gör idag.

Men som sagt. Först ska vi ta Hemavan, Sylarna, Kebnekaise osv så vidare, och spara pengar för det lär inte bli billigt.

Ska sätta med och göra en införskaffningslista.

Är det någon som vill följa med på detta äventyr? 🙂

Din plats Trulls!

Vi har tränat in Trulls att gå till sin plats under trappan. -Din plats Trulls. Gå till din plats. Det har gått ganska bra. Han går nu dit självmant. Frågan är om han tycker det är skönt att ligga där, där han har uppsikt över både vardagsrummet, ytterdörren och köket. Eller om han bara är jävligt trött på oss och drar sig undan.

Snart är det helg. Våra första, hela dagar tillsammans i vårt nya bo. Förhoppningsvis forcerar vi lite, inte för att det är överjävligt mycket saker kvar. Men det är lite här och där. Sen imorgon ska vi åka och köpa en likadan matta som vi redan har i vardagsrummet. Vi ska ha en till för att få lite mer mys och trivsel 🙂

På söndag vankas det inflyttningsfika.

Nu ska jag laga lite mat och sen ut en sväng med Trulle innan det är dags för ett 5 timmars arbetspass.

Halvdåliga bilder

Det är vad det är. Inte de bästa bilderna och jag har ingen aning om hur dom formateras. Men håll till godo.